Blogs van Henriëtte

Seizoen van de groei!

Het is groeiseizoen, en dat merken we goed in het plantenhuis! We hebben behoorlijk wat stekjes op water en veel daarvan zijn ook al geworteld en ingeplant. Van Syngonium tot Transcedentia Zebrina en van Graslelie tot Transcedentia Pallida. We hebben Emerald palm kunnen splitsen zodat we daar een paar jonge planten van hebben en ook de Clusia die ingesnoeid moest worden heeft een paar gewortelde stekjes .

Planten kunnen onverwachts groot groeien. Sinds vorig jaar zomer heb ik thuis een Monstera plantje staan. Het plantje begon in een klein yoghurt bekertje maar is sinds die 3 x verpot, simpel vanwege het feit dat die zo hard groeit. Hij heet niet voor niets Monstera, tjonge wat wordt die groot. Hij past nu al amper door deuropening, zo waaiert hij uit. Misschien moet ik hem eerdaags opbinden of gaan stekken. Ik ben in ieder geval blij dat de plant in geval van nood, als hij echt te groot wordt, terecht kan in het plantenhuis waar hij alle ruimte mag innemen die hij nodig heeft .

Ook het plantenhuis zelf groeit. Er ontstaat langzaamaan een hele mooie collectie gezonde moederplanten waar we een Stekjesbank mee kunnen opbouwen. Zo kunnen straks mensen die geen geld hebben om planten te kopen bij ons stekjes halen. Want iedereen zou planten thuis moeten kunnen hebben. Daar doen we het voor in het plantenhuis!

« Naar home « Naar Blogs | Blogs van Henriëtte

Wist je dat ...?

Sommige planten kunnen vuur overleven. De Chamaerops humilis op Sicilie raakt elke twee jaar verwoest door zomerbranden maar binnen een paar dagen beginnen ze weer nieuwe knoppen te produceren.