Blogs van Henriëtte

Rennen met de gieter!

Rennen met de gieter!

Het is voorjaar, het groene feest kan beginnen! Want in het voorjaar worden planten wakker uit de winterrust.
Dan komen de nieuwe bladeren en scheuten tevoorschijn. Het is ook de periode dat planten extra water en voeding nodig hebben. En dat lijkt dit jaar extra hard nodig. Niet alleen schijnt de zon flink sterk, de lucht lijkt in het algemeen bijzonder droog. Is dat jou ook al opgevallen?

In het plantenhuis is het rennen geblazen met de gieters! Voor mijn gevoel meer dan eerdere jaren. Normaal is het voorjaar in ons kikkerlandje vooral NAT, de lucht kent dan juist een hoge luchtvochtigheid. Maar dit jaar lijkt het droger.

We moedigen je dan ook graag aan om de gieter ter hand te nemen en alle planten heel regelmatig na te lopen. Willen planten lekker hun blad behouden, dan zal je ze bijna dagelijks na moeten lopen om te kijken of ze wat water nodig hebben. Zelfs de stekjes en de dozen waarin zaadjes zijn uitgezaaid hebben bijna dagelijks water nodig, ook bij hun droogt de grond snel uit .
Rennen dus met die gieter!

« Naar home « Naar Blogs | Blogs van Henriëtte

Wist je dat ...?

Architecten woonflats bouwen op een plantenmanier. Geïnspireerd door de manier waarop bladeren langs een tak zijn gerangschikt worden woontorens gebouwd waarbij alle woningen van alle kanten licht kunnen krijgen (Fyllotaxis / Saleh Masoumi).