Blogs van Henriëtte

Planten verbinden, zelfs bij toeval!

Planten verbinden, zelfs bij toeval!

Een tijd geleden was ik op zoek naar een printer. Ik moest een kopie maken van een brief maar ik heb zelf geen printer. Ik dacht, het buurthuis zal er wel een hebben. Toen ik de hal binnenkwam was ik meteen verkocht: allemaal planten! Waar was ik beland?

Future of Fame is een organisatie van onontdekt talent, soms vastgelopen, of met een of andere rugzak, allemaal op zoek naar hun eigen kracht. Sommigen met autisme anderen weer met burn out of wat anders,  maar we hebben onze talenten en samen maken we er wat moois van, ieder op zijn manier.

Wat ooit een gymzaal in het buurthuis was, is door Future of Fame omgebouwd tot werkruimte en broedplaats. Eilandjes van mensen die zelf of met elkaar werken en dat allemaal tussen heel veel verschillende planten. Een plantenhuis! En niet zomaar een, dit is een plantenhuis voor iedereen. Wat een toeval dat ik hier naar binnen ben gelopen!

Sinds die dag kom ik elke week een paar keer langs om de planten te verzorgen en mee te werken aan het opbouwen van het plantenhuis. Op deze pagina vertel ik daar van alles over. Over de planten en over veel meer. Want het is zo bijzonder wat de planten doen met iedereen die hier binnenkomt. Een plantenhuis gewoon in een woonwijk, waar jong en oud elkaar ontmoet, binnenloopt voor een praatje of kopje koffie /thee….zodra dat weer meer mag. En allerlei gesprekjes over de planten en de plantenwereld krijgen. Iedereen die komt weet weer wat meer bij vertrek.

Planten verbinden, het is echt waar! Van de kneusjes die we krijgen om opgebeurd te worden tot de stekjes die mensen komen brengen en halen zodat ze een stukje plantenhuis thuis of op een andere werkplek kunnen maken. Het wonder van motiveren , elkaars talent herkennen en ontwikkelen. En dat werkt aanstekelijk. Ik ben dan ook zo dankbaar voor deze plek.

Wie weet kom ik jou daar ook een keertje tegen.
Liefs van Henriette, plantenfluisteraar.

« Naar home « Naar Blogs | Blogs van Henriëtte

Wist je dat ...?

Sommige planten onder extreme temperaturen van meer dan 70 graden kunnen overleven. Via de huidmondjes halen ze het vocht uit de lucht (waterdamp).