Blogs van Henriëtte

Drama Queen

Wat doen we als planten het moeilijk hebben?
Soms moet een plant eerst even wennen aan de nieuwe omgeving. Maar in de meeste gevallen haal ik ze meteen uit oude pot en spoel ik de wortels voorzichtig schoon. Zoals met deze Spathiphyllium die laatst bij ons werd gebracht. Let wel op: geen ijskoud water gebruiken hoor.

Na het schoonmaken van de wortels laat ik de plant in een bakje met water en biologische voeding even rusten…badderen 😉 Door het badderen komen de wortels wat losser. Zo zijn ze goed schoon te maken en kun je de rotte delen weghalen. Daarna plant ik ze opnieuw in geschikte potgrond, liefst in een binnenpot met gaatjes onderin en een klein laagje hydro korrels onderin.

Ook de blaadjes moeten even aandacht krijgen: sproeien en waar mogelijk zachtjes schoonvegen. Zo laat je de plan op adem komen. Wie heeft dat niet nodig?

Een Spathiphyllium verzorgen is eigenlijk niet zo moeilijk. Want zodra ze zich niet goed voelt, laat ze onmiddelijk de bladeren hangen. Daarom wordt ze ook wel ‘drama queen’ genoemd. Maar zodra ze zich weer goed voelt, laat ze dat ook meteen zien. Na een nachtje stond haar bladeren alweer fier omhoog.

Doe ons maar meer van dit soort ‘drama queens’!

Liefs van de plantenfluisteraar

« Naar home « Naar Blogs | Blogs van Henriëtte

Wist je dat ...?

Planten een geheugen hebben? Om zich te beschermen sluiten Kruidje-roer-me-niet plantjes bijvoorbeeld hun blaadjes als ze plotseling vallen. Maar als ze in een test merken dat ze niet stukvallen sluiten ze na een paar keer vallen hun blaadjes niet meer. Ze ‘weten’ dat er geen echt probleem is.