Blogs van Henriëtte

De winter in aantocht

De winter in aantocht
De winter is in aantocht, langzaamaan stopt het groeiseizoen.
Ook kamerplanten doen het ’s winters rustiger aan, op enkele uitzonderingen na zoals de amaryllis en lidcactus. Als de planten het rustiger aan doen, doet de verzorging van de planten dat ook. Water geven en voeding geven aan planten zoals de zamioculcas en de sanseveria wordt nu ook met mate gedaan.
Maar onze aandacht kan niet minder worden. Het vraagt aandacht om juiste watergifte in winter te vinden. Want juist in de winter wordt het binnenshuis warmer en droger: planten kunnen daardoor juist verdrogen. Zorg dus voor genoeg luchtvochtigheid, zeker bij planten die van origine uit het oerwoud komen. Neem de calatheas, die hebben en houden behoefte aan veel vocht.
Bedenk ondertussen wel: planten zoals de ficus of de zinkvaren laten wat bladeren bij seizoenswissel vallen . Geen reden tot paniek, het hoort erbij. En: blijf ook goed opletten dat een verwarmd binnenklimaat broedplek vormt voor bladluizen ed. Verwen je planten daarom juist nu met sproeien en check geregeld of de bladeren geen ongewenste gasten heeft.
Want de planten geven je juist nu buiten alles grauw lijkt te worden, een heerlijk groen huis 🙂

« Naar home « Naar Blogs | Blogs van Henriëtte

Wist je dat ...?

Er 31.000 verschillende plantensoorten bekend zijn waarvan 2.034 soorten pas in 2015 zijn ontdekt?