Succesverhalen

De cactus

De cactus
De meeste mensen vinden cactussen maar stekelige, ongezellige planten. Niets is minder waar. Ze zijn juist warm en vriendelijk omdat ze heerlijk van de zon genieten en maar weinig zorg nodig hebben. Laat dat nou goed bij mij als liefkozende maar vooral ook onregelmatige plantenverzorger passen!
Vorig jaar zomer heb ik deze, toen ietwat ontwortelde, cactus geadopteerd bij het Plantenhuis in Amersfoort in ruil voor een paar ongebruikte plantenpotten. Bij mij thuis is hij meteen in een stevige terracotta pot met bijpassende schaal gezet. Want als ik iets heb geleerd is dat cactussen altijd hun vocht kwijt moeten kunnen raken aan de onderkant. Dagelijks geniet hij van de zon op mijn vensterbank, hij kan er geen genoeg van krijgen! Nu, een jaar later, staat de cactus stevig geworteld in de pot. Hij is zelfs een goede 10 centimeter gegroeid.
Het was erg zonde geweest als deze cactus in de vuilnisbak terecht was gekomen. Zo blijkt maar dat een plant soms een net andere plantenverzorger nodig heeft om tot bloei te komen.

« Naar home « Naar Blogs | Succesverhalen

Wist je dat ...?

Sommige planten kunnen voor 90% dood zijn en toch overleven.