Workshops

Het gaat goed met de planten in het plantenhuis. We hebben zelfs dit jaar al heel wat stekjes weg kunnen geven. We babbelen ook veel over de planten  met iedereen die hier langskomt. En dan horen we vaak: ‘ik weet eigenlijk niet zo goed hoe mijn plantjes thuis goed te verzorgen.’

In ons plantenhuis hebben we veel planten binnengekregen die meer dood dan levend waren. In onze ‘ziekenboeg’ hebben we ze bijna allemaal weer op de been gekregen. We delen graag onze kennis en ervaringen die we inmiddels hebben op gedaan met de planten in ons plantenhuis. Vooral met iedereen die weinig geld heeft voor plantjes thuis. Want plantjes zijn oersterk. Die kracht verdient iedereen in huis!

Het verzorgen van plantjes is goed voor de planten maar ook voor jezelf! Die ervaring delen we heel graag met je.

Dus kom langs. Het is gratis.

Workshop Plantverzorging voor beginners

In deze workshop leer je van alles over hoe je stekjes en planten kunt verzorgen, van standplaats tot potgrond, water geven en verpotten.
Er is ook alle ruimte om vragen te stellen.

Data:

 • Dinsdag 10 mei 16.00 tot 17.30
 • Donderdag 19 mei 19.00 tot 20.30

Workshop Planten, de zomer en vakantie

De zomer en zomervakanties zijn altijd een uitdaging voor plantjes. En voor onszelf: hoe kunnen we plantjes in deze droge periode goed verzorgen? En: wat te doen met de planten als je met vakantie wilt?

Datum:

 • Donderdag 16 juni 19.00 tot 20.30

Wil je je opgeven? Vul dan het formulier hieronder in.

  Workshop plantverzorging voor beginners. Let op: Als je geen van de data kan, kun je ook "Ik kan geen van deze data" invullen.

  Workshop planten zomer en vakantie. Let op: Als je geen van de data kan, kun je ook "Ik kan geen van deze data" invullen.

  Wist je dat ...?

  Sommige planten onder extreme temperaturen van meer dan 70 graden kunnen overleven. Via de huidmondjes halen ze het vocht uit de lucht (waterdamp).