Verzorging

Zonder de planten die ons met voedsel, energie en zuurstof verzorgen, zouden wij op aarde nog geen week overleven. Planten zorgen voor ons, alle reden om ook goed voor hun te zorgen.

Dat begint met licht. Niets is zo belangrijk voor een plant als het licht. Je zou kunnen zeggen dat ze leven op een dieet van licht. Maar niet elke plant heeft hetzelfde soort licht nodig. Dat geldt ook voor de soort aarde en lucht. Sommige planten hebben aarde nodig die veel water opneemt of juist niet, sommige planten kunnen tegen tocht maar sommigen helemaal niet.

Omdat planten zich zelf niet kunnen verplaatsen is het dus belangrijk te weten wat de beste plek is voor een plant en welke zorg ze van je nodig hebben. In het Plantenhuis zorgen we er met z’n allen voor dat de planten altijd het water krijgen dat ze nodig hebben. Dat doen we met de Waterkaart. Alle bijzondere zorg krijgen ze van Henriette en iedereen die haar daarbij helpt.

Henriëtte vertelt daar graag van alles over.

Wist je dat ...?

Dat de blaadjes van planten huidmondjes hebben waardoor kooldioxide en zuurstof door de plant worden opgenomen. Een tabaksplant heeft wel 12.000 huidmondjes per vierkante cm.