Stekjes

Iedereen wil wel een plantje in huis. En dat is een goed idee want alleen al naar planten kijken maakt je gezonder. Toch is dit niet voor iedereen mogelijk. Mensen die rond moeten komen met een minimum inkomen hebben vaak geen geld om planten te kopen of om ze goed en duurzaam te verzorgen. Daarom werken we in het plantenhuis aan een adoptie-en stekjesbank. En met de plantenpaspoorten laten we de plantjes zo goed mogelijk landen in hun nieuwe huis.

We hebben niet altijd plantjes ter adoptie of stekjes om weg te geven. Onze eerste zorg is zo goed mogelijk te zorgen voor moederplanten die stekjes kunnen geven voor de stekjesbank. Daarnaast gaat onze aandacht uit naar het plantenhuis als geheel. Afhankelijk van wat de planten onderling van elkaar nodig hebben kunnen we een aantal planten ter adoptie aanbieden.

Kortom, we willen mensen met een minimaal budget graag aan een plantje helpen. Of dat lukt kan van dag tot dag verschillen. We proberen dit zo goed mogelijk op de website en social media bij te houden. Kijk dus altijd even of er iets op het lijstje van de Stekjes- en Adoptiebank staat.

Heb je een kleine beurs? Neem gerust contact met ons op. We koppelen je graag aan een plantje!


Het is lente: stekjestijd!

Heb je een kleine beurs en wil je graag een stekje?
De stekjesbank is open op maandag en vrijdag
tussen 9.00 – 15.00uur. Kom langs!

Wist je dat ...?

Planten hebben veel meer zintuigen dan mensen en dieren. Ze kunnen minstens twintig prikkels waarnemen zoals temperatuur, licht, zwaartekracht, aanwezigheid van mineralen, vochtigheid, bodemstructuur, samenstelling van gassen in de atmosfeer, zware metalen etc.